Program de dezvoltare și susținere pentru părinți, bunici, profesori/ educatori

 – eveniment online –

  • Unde se duc oamenii când mor?
  • Tati se mai întoarce să se joace cu noi?
  • Bunica locuiește pe o stea?
  • Dar eu când o să mor?
Adu răspunsuri adecvate la întrebările dificile ale copiilor!
𝗖𝗮̂𝗻𝗱 𝘃𝗼𝗿𝗯𝗲𝘀̦𝘁𝗶 𝗰𝗼𝗽𝗶𝗹𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲 𝗺𝗼𝗮𝗿𝘁𝗲?
Cei mai mulți dintre noi conștientizăm nevoia unei discuții când ne întreabă copilul, pentru că a auzit că un apropiat al altui copil a murit. Sau, în cel mai nefericit caz, când chiar în familia noastră a avut loc un deces sau poate că animalul de companie a murit.
În momente încărcate emoțional, și nouă, ca părinți ne este greu să procesăm ce se întâmplă, iar fricile și durerea noastră ne fac sarcina și mai grea.
Însă acest subiect poate fi abordat, natural, la fel ca oricare altul, dacă ne relaxăm și explicăm lucrurile cât mai aproape de realitate, doar adaptat la nivelul lor.
 
𝗔𝗶 𝘃𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗮̆ 𝘀̦𝘁𝗶𝗶 𝗰𝘂𝗺 𝘀𝗮̆ 𝘃𝗼𝗿𝗯𝗲𝘀̦𝘁𝗶 𝗰𝘂 𝗰𝗼𝗽𝗶𝗹𝘂𝗹 𝘁𝗮̆𝘂 𝗱𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲 𝗺𝗼𝗮𝗿𝘁𝗲? 𝗔𝗶 𝘃𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗮̆ 𝗶̂𝗻𝘁̦𝗲𝗹𝗲𝗴𝗶 𝗰𝗮̂𝗻𝗱 𝗲 𝗯𝗶𝗻𝗲 𝘀𝗮̆ 𝗱𝗲𝘀𝗰𝗵𝗶𝘇𝗶 𝗱𝗶𝘀𝗰𝘂𝘁̦𝗶𝗮 𝘀̦𝗶 𝗰𝘂𝗺?
 
În webinar-ul “𝗖𝘂𝗺 𝗹𝗲 𝘃𝗼𝗿𝗯𝗶𝗺 𝗰𝗼𝗽𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲 𝗺𝗼𝗮𝗿𝘁𝗲?” îți propun să abordăm acest subiect într-un mod interactiv. Vom detensiona ideea de moarte în interiorul tău, pentru ca tu să poți discuta cu copilul tău în cel mai firesc mod.
𝗖𝗮̂𝗻𝗱 𝗮𝗿𝗲 𝗹𝗼𝗰 𝘀̦𝗶 𝘂𝗻𝗱𝗲?
Online. De indata ce se strang minimum 6 inscrisi, veti primi mail despre programarea sesiunii online.
 
𝗖𝗲 𝘃𝗼𝗺 𝗱𝗶𝘀𝗰𝘂𝘁𝗮?
De ce să vorbim copiilor despre moarte, des, în discuții mici și repetate.
Care sunt riscurile poveștilor magice despre Rai și locul frumos unde merg oamenii după ce mor.
Cum să evităm generalizările care vor crea frici celor mici (de exemplu · dacă bunicul a mers la spital și a murit, copilul poate reține: “dacă merg la spital, mor”).
 
𝗖𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗶𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁̦𝗶𝗮 𝘁𝗮?
100 ron dacă vii singur
85 ron/ persoană dacă vii cu un prieten
 

Tu ce întrebări ai?

Le poți scrie pe toate în formularul de comandă al programului.

Cât costă?

 

Cine te va însoți în această călătorie?

Cristina Dinu-Popa, psihoterapeut

 

Cu o experiență de 15 ani, Cristina îi însoțește pe adulți și copii în călătoria lor spre sine, printr-o relație autentică și de acceptare. În această călătorie, ei explorează în siguranță hățișul trăirilor, prin experiențe creative revelatoare. Lucrează, din 2007, în consiliere și în psihoterapia experiențială a unificării, centrată pe adult, cuplu, copil, familie, folosind atât modalități clasice, cât și alternative, precum dans-terapie sau art-terapie. Din 2015 este și consultant educațional pentru inovație în educație. Crede cu tărie în plantarea de semințe verzi și hrănitoare în grădina interioară a copiilor, pentru ca ele să înflorească atunci când timpul este potrivit. Cursul de sexualitate face parte din aceste semințe hrănitoare și atât de necesare pentru relații armonioase și o cunoaștere corporală care îi va însoți pe copii toată viața și va fi alături de ei atunci când vor alege sănătos.

O mai poți asculta pe Cristina Dinu-Popa vorbind și aici

Solutionarea alternativa a conflictelor: https://anpc.ro/ce-este-sal/
Ordinul 449/2022 al ANPC